2014. január 12., vasárnap

Amy a filmzene írásról

Amy az MTV News - nak adott interjút, amelyben beszámol az "ominózus" filmzenéről, amelyet Dave Eggar - ral írtak a War Story című filmhez.

"A film elég sötét, befelé forduló hangulatú. Kevés benne a párbeszéd, ami jó, mert így több teret ad a szép, szomorú zenének. A hangok keverednek benne, gyakran baljóslatúan. Rengeteg billentyű van a zenében, és pedált is gyakran használtam. Leginkább mély hangok vannak a filmzenébe." - mondta Amy. - "Ez nem egyszerűen filmzene, ez egy atmoszféra."

Mint kiderült, Amy egy dalt is írt Mark Jackson filmjéhez, Push the Button címmel. A dal azonban határozottan más, mint Amy korábbi szerzeményei.

"A rendező, Mark sokáig kereste a megfelelő dalt ahhoz a jelenethez. Valami teljesen mást akart, más hangzást. Akkor azt mondtam neki, hogy 'Tudod mit? Majd én megcsinálom!' - meséli Amy. - "Számomra az a dal más; elektronikus. Teljesen egyedül csináltam, ami számomra nagyon fura volt. Mindig írtam otthon dalokat, de az, hogy én voltam a felelős a végső változatért is, az kihívás volt."

Amy továbbá összehasonlította a filmzene írást azzal, hogy milyen, mikor az együttesével dolgozik.

"Ez teljesen más volt, szabadabb. Az együttesemmel dolgozni mindig nagy dolog volt, sok feszültség, sok buktató. És a feszültség jó tud lenni, amikor valami komoly feladatod van, de ez más volt... ez nem csak a zenéről szólt, nem csak egy dologról, itt egy nagy csapat dolgozott együtt, hogy valami nagyot alkossanak. Ez nem a munka meg a kislemezek és világméretű siker körül forgott, hanem a művészet körül. És határozottan nem a pénzről. Ez egy független film, alacsony költségvetés, és ez tetszett."

Amy szívesen folytatná a filmzeneírást a jövőben is.

"Dave - vel már beszéltünk már arról, hogy jó lenne ismét együtt dolgozni egy filmben, és nekem határozottan tetszik ez az ötlet. Én nyitott vagyok mindenre. Szeretek szabad lenni, jó, ha nem vagyok behatárolva. Mindig ezt mondom, de most ez is a célom."

Mikor a Wind-Up Records ellen indított peréről kérdezték, csak ennyit mondott:

"Erről most nem szeretnék beszélni, sajnálom. A legjobb, ha erről most nem mondok semmit."

Forás: Evanescenceville
A cikk a www.starity.hu oldalon is olvasható, ide kattintva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése