2014. március 5., szerda

11 éves a Fallen


 Ma van 11 éve, hogy megjelent az Evanescence első nagylemeze, a Fallen.
 Az albumot több kategóriában is jelölték a 2004 - es Grammy - n (az együttes végül két díjat kapott: Legjobb Új Előadó, Legjobb Hard Rock Előadás: Bring Me To Life). Az album világszerte több mint 17 millió példányban kelt el, 7. helyen debütált a Billboard Album Chart - on, és nem is került a 39. hely alá. 2004 januárjában album újra megjelent, a My Immortal "rockosabb" verziójával bővítve (a dalhoz készült videó alatt ez a verzió hallható). 2004 - ben a nyolcadik legtöbb példányban elkelt album volt az USA - ban (abban az évben 2,61 millió példányban kelt el az Egyesült Államokban). 2008  júniusában hétszeres platina lemez lett az USA - ban.
 Az album megjelenésének 10. évfordulója alkalmából (egy éve) korlátozott számban megjelent különleges, lila bakelit (vinil) lemezen.
 Az albumról világszerte négy kislemez jelent meg (Bring Me To Life, Going Under, My Immortal, Everybody's Fool), de Spanyolországban az Imaginary címú dal is megjelent kislemezen. 
  "Mind elbukunk, de ez nem azt jelenti, hogy összetörünk. Mindig ott a remény, hogy egy nap újra talpraállunk" - mondta Amy az albumról.  Ben Moody egy interjúban azt mondta, az album dalainak az a célja, hogy mikor valaki egyedül érzi magát, érezze, hogy nincs egyedül.

Dallista
 1. Going Under
 2. Bring Me To Life
 3. Everybody's Fool
 4. My Immortal
 5. Haunted
 6. Torniquet
 7. Imaginary
 8. Taking Over Me
 9. Hello
 10. My Last Breath
 11. Whisper
 12. My Immortal
 13. Farther Away (a japán kiadáson hallható)
(Sajnálom, hogy csak ma tudtam kitenni a bejegyzést, tegnap nem jutottam géphez)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése